Auteurs

LawyrupAuteurs

De auteurs van Lawyrup

De content op deze website wordt geschreven door praktijkjuristen zoals advocaten, notarissen, gerechtsdeurwaarders en andere juridische professionals. Op deze pagina kun je zien welke advocaten en andere praktijkjuristen bijdragen aan Lawyrup.nl. Bijdragen geschreven door rechtenstudenten worden voor plaatsing steeds gecontroleerd door een ervaren praktijkjurist.

Vanuit hun vak verdiepen advocaten zich in tal van juridische vraagstukken en volgen de ontwikkeling van de rechtspraak en wijzigingen in de wetgeving. De Nederlandse Orde van Advocaten verplicht advocaten om te blijven nascholen. Advocaten volgen vaak specialisatie- en verdiepingscursussen. Hetzelfde geldt voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en andere juridische professionals.

Door hun expertise als procesvertegenwoordigers hebben advocaten veel ervaring met het procesrecht. Net als gerechtsdeurwaarders bij uitstek ervaring hebben met tenuitvoerlegging en de voor de inleiding van een procedure vereiste betekening. Notarissen hebben veel ervaring met het opstellen van officiële akten zoals oprichtingsaktes en overdrachtsaktes. Elk van deze juridische professionals weten en ervaren waar de voetangels en klemmen in het recht zitten. Zij komen in de praktijk allerlei situaties tegen en zien fouten of minder gelukkige keuzes in advisering en procederen de revue passeren. Ook uit hun omgeving – of zelfs in de eigen praktijk – komen zij van alles tegen waar het in de rechtspraktijk om draait en waar het verkeerd kan gaan, soms met grote gevolgen voor de zaak. Hun bijdragen aan Lawyrup vormen door hun gecombineerde vakkennis en ervaring tot een schat van informatie voor iedere praktijkjurist.

Maarten de Vries

Maarten de Vries

De rechtsgebieden waarop Maarten de Vries actief is bestrijken alle onderwerpen waarover Lawyrup gaat. Hij heeft nagenoeg uitsluitend zakelijke klanten (ondernemingen). Mr. De Vries houdt zich bezig met een breed spectrum aan zakelijke juridische problemen waar ondernemers tegenaan lopen: incasso, contracten, aansprakelijkheid en geschillen tussen ondernemers. Daarnaast is hij als advocaat uiteraard bij uitstek thuis in het procesrecht.


Neem contact op

Word ook auteur van Lawyrup

Ook auteur voor Lawyrup worden?

Meld je dan aan via het contactformulier en geef aan hoe jij bij kunt dragen aan de knowhow op Lawyrup. Bij voorbeeld als webredacteur voor bepaalde onderwerpen op de website, of als auteur van e-Books.

Hiermee kun je jezelf profileren als deskundige op die onderwerpen. Je wordt dan extra zichtbaar online bij alle bezoekers van Lawyrup. Heb je ook een partnerprofiel, dan promoten we je op meerdere manieren.