LawyrupBurgerlijk wetboekInternationaal Privaatrecht (Boek 10 B.W.)Afstamming en internationaal privaatrecht (Titel 5, Boek 10 B.W.)Familierechtelijke betrekkingen door geboorte (Afd. 1, Titel 5, Boek 10 B.W.)

Familierechtelijke betrekkingen door geboorte (Afd. 1, Titel 5, Boek 10 B.W.)

Inleiding familierechtelijke betrekkingen door geboorte

Afd. 1, Titel 5, Boek 10 B.W. geeft enkele bepalingen van internationaal privaatrecht over familierechtelijke betrekkingen door geboorte. Deze afdeling bevat 3 bepalingen (art. 10:92 B.W. tot en met art. 10:94 B.W.).

Deze bepalingen worden nader uitgewerkt.

Toepasselijk recht familierechtelijke betrekking door geboorte

Of een kind door geboorte in familierechtelijke betrekkingen komt te staan tot de vrouw uit wie het is geboren en de met haar gehuwde of gehuwd geweest zijnde persoon of de persoon met wie zij door een geregistreerd partnerschap is verbonden of verbonden is geweest, wordt bepaald door het recht van de staat van de gemeenschappelijke nationaliteit van de vrouw en die persoon of, indien dit ontbreekt, door het recht van de staat waar de vrouw en die persoon elk hun gewone verblijfplaats hebben, of indien ook dit ontbreekt, door het recht van de staat van de gewone verblijfplaats van het kind (art. 10:92 B.W.).

Auteur & Last edit

[MdV, 17-04-2022]

Over Lawyrup

Lawyrup, jouw gratis kennisbank voor burgerlijk (proces)recht! De website van Lawyrup bevat knowhow over vermogensrecht, civiel proces- en executierecht en insolventierecht.