LawyrupBurgerlijk wetboekVerkeersmiddelen en vervoer (Boek 8 B.W.)

Verkeersmiddelen en vervoer (Boek 8 B.W.)

Inleiding verkeersmiddelen en vervoer

Boek 8 B.W. regelt een specialistisch rechtsgebied, het vervoersrecht. Het wetboek geeft regels voor zeevaart, binnenvaart, wegvervoer, luchtvaart en vervoer over het spoor. Boek 8 B.W. bevat de volgende 7 Titels:

1. Algemene bepalingen (Titel I)
2. Zeerecht (Titel II)
3. Binnenvaartrecht (Titel III)
4. Wegvervoersrecht (Titel IV)
5. Luchtrecht (Titel V)
6. Vervoer langs spoorstaven (Titel VI)
7. Slotbepalingen (Titel VII)

Behalve deze pagina en de links naar de wettekst van Boek 8 op de website “wetten overheid” kun je op dit moment nog geen verdere informatie over Boek 8 B.W. op de website van Lawyrup vinden.

Mettertijd zal ook Boek 8 B.W. met de relevante rechtspraak op Lawyrup worden behandeld. Het Burgerlijk wetboek is namelijk een samenhangend geheel van civiel recht. In de wel op Lawyrup behandelde onderdelen van het vermogensrecht en het procesrecht wordt vaak verwezen naar Boeken van het B.W., waaronder ook Boek 8. Zoals bij voorbeeld Titel 1, Boek 3 Rv. dat een aantal specifieke bepalingen geeft over procedures met betrekking tot procedures betreffende verkeersmiddelen en vervoer (zie de pagina Procedures verkeersmiddelen en vervoer).

2 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5 (2 votes, average: 4,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this.

Auteur & Last edit

[MdV, 21-02-2020]

Over Lawyrup

De website van Lawyrup bevat knowhow over vermogensrecht, civiel proces- en executierecht en insolventierecht. Elke Paragraaf, Afdeling, Titel en Boek van de wet heeft een pagina. Elke pagina geeft een toelichting op de wet met links naar de actuele wettelijke bepalingen op “wetten overheid”. Daarnaast behandelt Lawyrup de bijbehorende relevante rechtspraak met ECLI-links.