LawyrupBurgerlijke rechtsvorderingWijze van procederen (Boek 1 Rv.)Algemene bepalingen civiele procedures (Titel 1, Boek 1 Rv.)

Algemene bepalingen civiele procedures (Titel 1, Boek 1 Rv.)

Inleiding algemene bepalingen civiele procedures

In Boek 1 van het Wetboek van Burgerlijke rechtsvordering (niet-digitaal)  (“Rv.” klik hier voor digitaal) vinden we het procesrecht. De regeling wordt ingeleid met een 1e Titel genaamd “Algemene bepalingen”.

De onderwerpen die in deze Titel worden behandeld, worden besproken in de onder deze pagina hangende subpagina’s. De procedure voor de NCC (en het hoger beroep bij de NCCA) is opgenomen in art. 30r Rv.. Zie voor meer informatie de pagina Algemene voorschriften procedures.

De Algemene bepalingen hebben betrekking op zowel dagvaardingsprocedures als op verzoekschriftprocedures.

Auteur & Last edit

[MdV, 4-05-2017; laatste bewerking 30-03-2020]

1 stem, gemiddeld: 4,00 van de 51 stem, gemiddeld: 4,00 van de 51 stem, gemiddeld: 4,00 van de 51 stem, gemiddeld: 4,00 van de 51 stem, gemiddeld: 4,00 van de 5 (1 votes, average: 4,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this.

Over Lawyrup

De website van Lawyrup bevat knowhow over vermogensrecht, civiel proces- en executierecht en insolventierecht. Elke Paragraaf, Afdeling, Titel en Boek van de wet heeft een pagina. Elke pagina geeft een toelichting op de wet met links naar de actuele wettelijke bepalingen op “wetten overheid”. Daarnaast behandelt Lawyrup de bijbehorende relevante rechtspraak met ECLI-links.