Partner worden van Lawyrup?
Lawyrup.nl is een gratis online kennisbank voor praktijkjuristen. De website richt zich alleen op het burgerlijk (proces)recht en het faillissementsrecht. De wet wordt artikelsgewijs behandeld, vergelijkbaar met een gedrukt handboek zoals we dat vroeger kenden. Het principe van Lawyrup is het aanbieden van hoogwaardige vakinhoudelijke kennis. Daarnaast belicht Lawyrup de actualiteit in blogberichten. Lawyrup werkt op basis van “open source” – denk Wikipedia – alleen kan in Lawyrup niet iedereen zelf aanpassingen invoeren, maar geschiedt dit via de redactie.
Lawyrup biedt advocaten en andere juridische specialisten de mogelijkheid om content partner te worden en zich daarmee via de website te profileren bij de gebruikers van de kennisbank. Daarmee kan de partner zich profileren als deskundige op een specifiek rechtsgebied.
Wat houdt het partnerschap in?
Voor een vast bedrag per jaar biedt Lawyrup een profiel op de Partnerpagina. Op dat profiel kan worden aangegeven op welke rechtsgebieden de partner actief is en waar het kantoor gevestigd is. Via een filter kunnen bezoekers van de website aan de hand van die criteria zoeken naar een partner met een bepaalde specialisatie in een bepaalde plaats.
Partners kunnen daarnaast vakinhoudelijke content aanleveren als contentpartner. Daaraan zijn geen extra kosten verbonden. De bijdragen kunnen worden geleverd in de vorm van blogs over juridische actualiteit en door het bijdragen aan de contentpagina’s. Een partner kan ook een bepaald onderdeel als redactielid onder diens hoede nemen.
Waarom partner worden?
Advocaten zullen in toenemende mate moeten werken aan hun online aanwezigheid. De bezoekersaantallen op Lawyrup nemen in snel tempo toe. Op dit moment 8.000 tot 9.000 unieke bezoekers per maand en meer dan 100.000 pageviews per jaar. Dat aantal groeit nog steeds.
Bezoekers hoeven zich niet te registreren, er is geen abonnement of login.
Partners van Lawyrup werken aan de branding van hun kantoor en kunnen nieuwe opdrachten verwerven door zich te profileren bij hun vakgenoten – waaronder bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid en andere advocaten, die niet thuis zijn in een bepaald specialisme. En eventuele juridisch geïnteresseerde leken die op zoek zijn naar een advocaat en Lawyrup bezoeken.
Bovendien heeft schrijven voor Lawyrup een stimulerend effect op de eigen vakkennis. Om kwalitatief goede content te schrijven is studie van de wet en jurisprudentie nodig. De schrijver kan die kennis ook gebruiken voor een eenvoudiger blogbericht op de eigen website, gericht op rechtzoekenden. Zonder de verwijzingen naar ECLI-nrs. en wetsartikelen, in eenvoudiger taal. Zo wordt de bestede tijd efficiënt aangewend en slaat men meerdere vliegen in één klap.
En als laatste – maar zeker niet het minst belangrijke – draagt een partner bij aan het delen van kennis die gratis beschikbaar is op de website van Lawyrup. Hoe meer partners, hoe meer waardevolle content op die wijze gedeeld wordt. Van het delen van kennis wordt niemand armer, maar worden velen rijker. Iedere content partner heeft ook profijt van wat andere content partners bijdragen. Hierbij geldt het adagium: do ut des. Uit die gedachte is Lawyrup oorspronkelijk ook geboren: een kennisbank door en voor praktijkjuristen.
Het enige wat Lawyrup vraagt is een kleine jaarlijkse bijdrage (van pakweg twee uurtarieven) en eens per maand een bijdrage die wellicht twee uur tijd kost.
Lawyrup biedt daarnaast nog andere mogelijkheden tot samenwerking, zoals het gezamenlijk organiseren van cursussen en workshops en promotiecampagnes via social media.
Waarom Lawyrup?
Diverse uitgevers bieden de mogelijkheid om content te plaatsen tegen betaling. Andere uitgevers betalen een schijntje voor de bijdragen die via dure online databanken verkocht wordt, zonder dat de auteur wordt gepromoot. De grote kantoren hebben allang begrepen, dat het delen van kennis bijdraagt aan hun profilering en prestige in de markt. De kleinere kantoren moeten die kans niet aan zich voorbij laten gaan.
Door bij te dragen aan Lawyrup bouwen content partners mee aan een kwalitatief hoogwaardige artikelsgewijze behandeling van het civiele recht, die gratis online toegankelijk is. Een besparing die in de bestuurskamers van menige juridische uitgever wellicht zorgen baart. Voor praktijkjuristen betekent dit een interessante besparing op dure portals.
Lawyrup legt zich bovendien toe op optimale toegankelijkheid tot gestructureerde informatie. Waar bij andere (betaalde) portals geldt dat je veel teveel resultaten krijgt en dan eindeloos moet zoeken of het antwoord op je vraag er bij staat. Of je krijgt een zee aan ongestructureerde “Google” zoekresultaten waar rijp en groen door elkaar staat.
Meer weten? Neem gerust contact op.
Maarten de Vries, advocaat en uitgever van Lawyrup
20 december 2020
