Wat heeft Lawyrup te bieden?

Lawyrup is uitgegroeid tot een kennisbank van onschatbare waarde voor de jurist die actief is in het burgerlijk (proces)recht en insolventierecht. Maar liefst 142.000 unieke bezoekers waren de afgelopen 12 maanden goed voor zo’n 200.000 pageviews. Uit de statistieken blijkt dat de bezoekers vooral praktijkjuristen zijn: de website wordt vooral tijdens kantooruren gebruikt, en de (huidige) content is niet gericht op leken. Hoewel die er wel kennis van kunnen nemen uiteraard. Het is een kennisbank die enigszins vergelijkbaar is met het standaardhandboek Tekst & Commentaar. Maar dan gratis en online.

Het concept van Lawyrup is uniek: het biedt gratis hoogwaardige juridische content aan. Zonder tierelantijntjes, zonder niet echt relevant nieuws en zonder achterklap. Lawyrup gaat over direct in de praktijk toepasbare inhoudelijke kennis. De kennisbank is gestructureerd. Het is niet een wirwar van minder en meer relevante (nieuws)feitjes.

statistiek juli 2021 – mei 2022 van Plausible Analytics

Lawyrup is daarmee interessant voor drie soorten partners. Herkent u zich in één van de onderstaande profielen?

Content partners

Lawyrup is opgezet met de gedachte een voor-en-door kennisbank te bieden. Praktijkjuristen zoals advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen en andere dagelijks met het burgerlijk (proces)recht werkende juristen – zoals juristen die werken bij accountantskantoren of bij rechtsbijstandsverzekeraars – kunnen zonder enige drempel (zoals inlog of registratie) gratis gebruik maken van de kennisbank. Een soort Wikipedia voor het burgerlijk recht.

Om de kennisbank verder te verdiepen en te verbreden zijn bijdragen nodig van een significante groep praktijkjuristen. Om die zo breed mogelijk te maken zodat iedereen profiteert van elkaars kennis. Waarmee ook zichtbaar wordt wie waarin gespecialiseerd is. Van kennis delen wordt niemand armer.

Voor advocatenkantoren, notariskantoren en andere praktijkjuristen is het om een aantal redenen interessant om content partner te worden van Lawyrup.

– de nu al zeer goede gratis kennisbank verbeterd en onderhouden door velen biedt zo een goed alternatief voor dure betaalde portals;
– de kennisbank is overal en altijd online toegankelijk;
– als praktijkjurist kun je jezelf profileren op een bepaald vakgebied, dat kan tot leads leiden;
– als content partner kun je ook je kantoor profileren als potentiële werkgever;
– je kunt vacatures plaatsen voor medewerkers of student-stagiaires.

Later dit jaar wordt de website technisch en qua design herzien. Er komt dan ook een gedeelte dat wel laagdrempelige informatie over bepaalde rechtsgebieden bevat, die geschikt is voor rechtzoekenden. Als content partner kun je je ‘visitekaartje’ bij een bepaald rechtsgebied laten vermelden, om ‘indirecte’ leads te krijgen van potentiële cliënten.

Om enigszins een indruk te krijgen hoe dit er straks uit komt te zien kun je nu al kijken op de nieuwe website Lawyrup.com. Voor acquisitie is iedereen steeds meer aangewezen op online vindbaarheid. Lawyrup scoort zeer sterk op vindbaarheid door de uitstekende content.

Als content partner sla je dus meerdere vliegen in één klap: met de andere content partners draag je bij aan een waardevolle, geheel gratis kennisbank, je profileert jezelf en je kantoor, je profileert je kantoor ook als werkgever of stage-aanbieder en je kunt straks ook leads krijgen van rechtzoekenden. Hoe mooi is dat?

Kennispartners

Naast praktijkjuristen zijn er ook veel andere organisaties die bij kunnen dragen aan de kennisbank, met een ander oogmerk. Zoals opleiders en onderwijsinstellingen, uitgevers of bedrijven die praktijkjuristen met marketing ondersteunen met het leveren van content voor hun website of nieuwsbrieven.

Voor deze ‘kennispartners’ is het ook interessant om partner van Lawyrup te worden. Zij kunnen hun cursussen, diensten en produkten onder de aandacht brengen door het aanleveren van inhoudelijke bijdragen, het plaatsen van ingezonden mededelingen (advertorial blogs) en het plaatsen van banners op de website en/of in de nieuwsbrief.

Praktijkpartners

Praktijkjuristen zijn zelf natuurlijk ook afnemers van diensten en produkten, die zij nodig hebben voor een goede praktijkvoering. En zij zijn ook zakelijke consument, in een interessant segment van de markt. Lawyrup filtert die doelgroep met een hoge ROI voor de aanbieder van diensten en produkten aan advocaten, notarissen, deurwaarders en tal van andere zakelijke juridisch dienstverleners succesvol uit, door de voor hen waardevolle kennisbank.

Lawyrup is dus een zeer goede ‘targeting tool’ voor aanbieders van produkten aan advocaten, notarissen en andere praktijkjuristen.

Voor ICT-aanbieders, lease-maatschappijen van auto’s en kantoormachines, verzekeringstussenpersonen, accountants, fiscalisten, frauderechercheurs, leveranciers van koffie(apparatuur), en bedrijven die zich met luxe artikelen op de bovenkant van de zakelijke en consumentenmarkt richten (zoals juweliers, auto’s in het duurdere segment) enzovoort is Lawyrup dus bij uitstek een zeer interessant platform. Zij kunnen zich profileren met banners en/of met ingezonden berichten op de website en/of in de nieuwsbrief.

Ook partner worden van Lawyrup?

Herkent u zich in één van de bovenstaande profielen? Laat uw kansen dan niet liggen en neem contact op met Lawyrup!