LawyrupBurgerlijk wetboekVerbintenissenrecht (Boek 6 B.W.)Verbintenissen in het algemeen (Titel 1, Boek 6 B.W.)De gevolgen van niet-nakoming van een verbintenis (Afd. 9, Titel 1, Boek 6 B.W.)

De gevolgen van niet-nakoming van een verbintenis (Afd. 9, Titel 1, Boek 6 B.W.)

Inleiding gevolgen van niet-nakoming

In Afd. 9 van Titel 1 Boek 6 B.W. is de regeling inzake de gevolgen van niet-nakoming van verbintenissen te vinden.

In de praktijk is dit uiteraard een belangrijk onderdeel van het verbintenissenrecht, omdat geschillen vaak draaien om de vraag of er nu wel of niet juist (en tijdig) wordt nagekomen, en voor wiens rekening en risico (de gevolgen van) niet-nakoming zijn.

De afdeling is onderverdeeld in vier Paragrafen. De inhoudelijke uitwerking daarvan is te vinden in de subpagina’s in het menu aan de rechterzijde van deze pagina.

Auteur & Last edit

[MdV, 13-07-2018]

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this.

Over Lawyrup

De website van Lawyrup bevat knowhow over vermogensrecht, civiel proces- en executierecht en insolventierecht. Elke Paragraaf, Afdeling, Titel en Boek van de wet heeft een pagina. Elke pagina geeft een toelichting op de wet met links naar de actuele wettelijke bepalingen op “wetten overheid”. Daarnaast behandelt Lawyrup de bijbehorende relevante rechtspraak met ECLI-links.