LawyrupAdverteren op LawyrupVolumecontract vacatures voor 2022 of content partner worden van Lawyrup?

Wat is Lawyrup

Lawyrup is een gratis online kennisbank over het burgerlijk (proces)recht. De website biedt knowhow op drie hoofdgebieden van het burgerlijk recht: vermogensrecht, proces- en executierecht en insolventierecht.

Lawyrup biedt juristen een gratis alternatief voor betaalde platforms. De kennis is toegankelijk zonder dat een account of inloggen nodig is. Daardoor is de website zeer laagdrempelig.

Doelgroep bezoekers kennisbank

De doelgroep van Lawyrup is primair alle praktijkjuristen die actief zijn op het gebied van het burger­lijke (proces)recht, inclusief rechtenstudenten, de praktijkjuristen van de toekomst. Geschat bereik is ca. 100.000 tot 120.000 potentiële bezoekers (in Nederland en de Nederlandse Antillen) met een zakelijk profiel.

Optimaal bereik door sterke SEO en gratis toegang

Door een optimaal bereik dankzij sterke SEO en de gratis toegang wordt een interessante en goed gedefinieerde doelgroep aan de website gebonden, die een hoge conversiegraad heeft en mede daardoor een hoge marktwaarde. Bijna alle verkeer komt uit organische zoekopdrachten. De doelgroep is bovendien merendeels zakelijk.

Verdienmodel

Het verdienmodel van Lawyrup bestaat uit de volgende componenten:

(i) adverteerders die praktijkjuristen als doelgroep hebben (plaatsing van banners of advertorials);

(ii) vacaturebank met vacatures voor met name civielrechtelijke juristen;

(iii) advertenties voor indirecte lead generation bij content per rechtsgebied;

(iv) e-books.

Bij vergelijkbare sites wordt ook gewerkt met “content partners”. Dat kan ook bij Lawyrup. Hoogwaardige content is één van de USP’s van Lawyrup. Met content partners zijn interessante combinatiedeals denkbaar, waarbij zowel profilering via content (blogs, IM’s en e-books) als een vooraf bepaald aantal vacatures tegen een lage prijs kan worden afgesproken.

Stevige groei

Lawyrup is een sterk groeiend platform voor civilisten. Het bereik van de website is flink gegroeid en de bezoekersaantallen groeien nog steeds sterk door.

Enkele cijfers:

2019
Unieke bezoekers: 26.735 Pageviews: 33.350

2020
Unieke bezoekers: 65.446 Pageviews: 111.907

2021 (t/m november)
Unieke bezoekers: 85.688 Pageviews: 153.718

In oktober 2021 werd een nieuw record bereikt van 11.550 bezoekers. In november werd dat record alweer gebroken met 13.181 bezoekers in één maand! De bezoekersaantallen per maand lijken in vergelijking klein, maar Lawyrup zit in een sterke niche. De website wordt gebruikt door praktijkjuristen tijdens werktijd. En door rechtenstudenten (ca. 20 – 30%).

De kwaliteit van die bezoekers is daardoor hoger dan generieke websites die zich ook richten op leken, en op andere rechtsgebieden, buiten het civiele recht. Lawyrup biedt puur inhoudelijke content, geen roddel en achterklap.

Ter vergelijking: een gevestigde website zoals het Nederlands Juristenblad (NJB, uitgever: Wolters Kluwer) kent volgens dat weekblad 9.000 abonnees en 6.000 meelezers. Het magazine “Mr.” (dat zich richt op breder nieuws voor juristen) zegt een bereik te hebben van 28.000 lezers en 60.000 websitebezoekers per maand.

Voor Lawyrup is een snelle doorgroei naar 15.000 tot 25.000 hoogwaardige bezoekers per maand dan ook realistisch. Bij de huidige trend van het aantal bezoekers is een niveau van 100.000 bezoekers in 2021 bereikbaar.

Advertentiemogelijkheden

Adverteren op Lawyrup is allereerst het vertonen van banners op de website (“display”). Er zijn op de Home 4 posities voor een liggende banner (‘leaderboard’). Daarnaast zijn er in de sidebar 4 posities, met positie 2 – 4 voor twee per positie alternerende vierkante banners (‘rectangulars’).

Verder kan met banners geadverteerd worden in de maandelijkse nieuwsbrief (4.000 mailadressen, vanuit Mailchimp). Een hoofdadverteerder kan de 1e positie claimen in combinatie met een gratis banner in de nieuwsbrief.

De website zelf wordt met dagelijkse posts gepromoot via sociale media: Facebook (bedrijfspagina), Instagram, Twitter, LinkedIn (bedrijfspagina) en in de toekomst ook YouTube.

Tariefkaart voor adverteerders

Als u interesse heeft om uw producten of diensten via Lawyrup te promoten, sturen wij u graag de tariefkaart toe. De prijzen van een campagne op Lawyrup variëren naar gelang uw wensen. Stuur een mail naar info at lawyrup punt nl of bel Maarten de Vries op mobiel 1585 1180.

Lawyrup, een bijzonder interessante propositie!

Het platform van Lawyrup is voor adverteerders en voor aanbieders van vacatures buitengewoon interessant. Met een langer lopend contract lift u mee op de voortdurende groei van de website in bezoekers tegen een vaste prijs.

Maarten de Vries, uitgever en hoofdredacteur
december 2021

Geïnteresseerd? Vraag de advertentiekaart op via het formulier hiernaast of stel een vraag op Twitter, LinkedIn, Facebook of Instagram.