LawyrupBurgerlijke rechtsvorderingGerechtelijke tenuitvoerlegging (Boek 2 Rv.)Lijfsdwang en dwangsom (Titel 5, Boek 2 Rv.)

Lijfsdwang en dwangsom (Titel 5, Boek 2 Rv.)

Inleiding lijfsdwang en dwangsom

In Titel 5, Boek 2 Rv. is een regeling gegeven die erop gericht is de veroordeelde partij te dwingen tot medewerking aan de veroordeling tot een doen of nalaten. Die dwangmaatregelen zijn de “lijfsdwang” (gijzeling oftewel opsluiting van de schuldenaar) en de dwangsom. Het specifieke karakter brengt mee, dat deze niet meer kunnen worden opgelegd als het niet meer mogelijk is om de veroordeling na te komen.

De Titel kent 3 afdelingen, waarin deze regels nader worden uitgewerkt per soort dwangmiddel. Deze worden behandeld op de pagina’s vermeld in het menu aan de rechterzijde van deze pagina.

NB de links op deze pagina verwijzen naar de versie van Rv.voor niet-digitaal procederen. Klik hier voor de digitale versie van Titel 5 Boek 2 Rv..

Auteur & Last edit

[MdV, 4-11-2018]

1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1 votes, average: 4,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this.

Over Lawyrup

De website van Lawyrup bevat knowhow over vermogensrecht, civiel proces- en executierecht en insolventierecht. Elke Paragraaf, Afdeling, Titel en Boek van de wet heeft een pagina. Elke pagina geeft een toelichting op de wet met links naar de actuele wettelijke bepalingen op “wetten overheid”. Daarnaast behandelt Lawyrup de bijbehorende relevante rechtspraak met ECLI-links.